
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze - tj. herbatniki, płatki, pierniki itp..
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp cukierni,bhp piekarni,instrukcja bhp,ppoż,pip,państwowa inspekcja pracy,bezpieczeństwo i higiena pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcje BHP przy wykonywaniu ręcznych wykopów ziemnychGotowa instrukcja BHP przy wykonywaniu ręcznych wykopów ziemnych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do wykonywania pracy niezbędne jest wykonywanie... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla prac biurowychInstrukcja BHP dla prac biurowych powinna znajdować się w każdej firmie, gdzie prowadzone jest biuro - niezależnie od jego rozmiarów i liczby zatrudnionych pracowników. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest komputer i drukarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest frezarka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi oczyszczarki bębnowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi oczyszczarki bębnowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, które stosuje oczyszczarkę do czyszczenia drobnych przedmiotów -... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krawędziowej prasy hydraulicznejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi krawędziowej prasy hydraulicznej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest krawędziowa prasa... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc gilotynowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc gilotynowych przeznaczona jest dla każdego przedsiębiorstwa, które do cięcia blachy wykorzystuje nożyce gilotynowe. |
Zobacz | Pobierz |